Tør du gamble med SU’en?

0
849

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du en af de studerende, der har styr på økonomien, og som ikke har problemer med at få økonomien til at hænge sammen i hverdagen, og måske endda har lidt overskud på kontoen hver måned, så kan det være, at dette er noget for dig.

Der er nemlig gode muligheder for at investere penge, mens du er studerende, og en mulighed for at lave et rigtig godt overskud, hvis du ellers har lidt is i maven, og synes du har lys til at gamble. Det skal dog med det samme siges, at det bestemt ikke er en mulighed der anbefales til alle, og hvis hvis du er villig til at gamble med din økonomi.

Studielån er de billigste lån man kan tage, og de kan tages i hele studietiden, og skal først betales tilbage efter end studietid. Det betyder, at du kan få et par tusinde kroner om måneden enten udbetalt hver måned, eller som et større beløb, hvis du vælger lån bagud, hvilket du kan læse meget mere om på SU.dk, hvor alle regler er oplistet.

“Finten” er så, at du investere disse penge i aktier eller ETF’er. Studerer du eksempelvis i 5 år kan du i de fem år investere lidt over 2000 kroner om måneden, hvilket i alt bliver til langt over 100.000 kroner. Når du skal begynde at betale pengene tilbage, er beløbet stort set det samme, som det du har lånt, men har du investeret dem fornuftigt, vil der være et overskud, selv efter du har betalt lånet ud.

Det anbefales naturligvis kun at gøre dette, hvis du er sikker i din sag. Desuden bør du ikke gå efter en hurtig gevinst ved at satse på risikofyldte aktier. Det er bedre at satse på de sikre aktier eller ETF’er (Dem kan du læse mere om her). Hvis du over fem år kan investere dig til en gevinst på 5-6% kan dette blive til rigtig mange penge i ren gevinst, selv når du har betalt lånet ud.

Dog skal du også huske på, at når man investerer penge, er der en risiko for at miste dem, især hvis du går efter høje gevinster frem for sikre.

EFTERLAD ET SVAR