Tænk på din ryg når du læser

0
510

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når du er studernede, eller i hvert fald hvis du er flittig studerende, så går der mange timer hver eneste dag med at læse, og ikke mindst at skrive noter til det du læser. Det er bestemt ikke unormalt, at man bruger omkring 2-3 timer hver eneste dag, ikke mindst i travle perioder.

Hvis du “bare” læser, kan det klares fra sofaen, eller hvor du nu sidder bedst. Hvis du skal skrive noter imens, er det dog en helt anden sag. Det kan godt være, at det ikke generer dig at ligge i sengen eller på sofaen og skrive dine noter, men det er bestemt ikke en stilling, der er god for din ryg.

Selvom det ikke måske ikke er et problem for dig her og nu, så kan det godt give problemer for dig på sigt, hvis du over en længere periode sidder i dårlige arbejdsstillinger, kan du hurtigt få problemer med ryggen, hvilket mildest talt ikke er specielt dejligt, slet ikke i så tidlig en alder.

Derfor handler det om, at du sørger for at få nogle sunde læsevaner. Dette gælder når du er på dit uddannelsessted, men det gælder i høj grad også, når du er hjemme. Det kan derfor også være en rigtig god ide at investere i en god kontorstol, og hvis du virkelig vil gøre noget ud af det, så kan du også investere i et hæve sænkebord (du kan finde nogle her) Det er måske ikke verdens fedeste udgift, eller det flotteste bord man kan købe for penge, men der er ingen tvivl om, at din ryg vil takke dig for det på sigt.

Endelig er det rigtig vigtigt at du ikke sidder ned alt for længe af gangen, kom op og stå og gerne også kom lidt ud og gå, det er sundt for ryggen, og så er det sundt for dit generelle helbred at bevæge sig.

EFTERLAD ET SVAR