Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ikke billigt at leve. Det får du at mærke som studerende, hvor du skal forsøge at balancere mellem byture, leve på pasta med ketchup og stadig have råd til at betale både husleje og skolebøger. Her får du et par gode råd til, hvordan du får det hele til at køre rundt.

Køb stort ind ad gangen

Handler du ind hver dag? Måske skulle du overveje at ændre købsvaner. Supermarkederne er indrettet til at få dig til at smide ting i kurven, som du ikke har brug for. Hvorfor tror du, at alt det sunde typisk er at finde forrest i butikken ved indgangen – og alt det usunde, når du er på vej ud? Fordi talrige undersøgelser viser, at du er mere tilbøjelig til at putte noget usundt i kurven helt impulsvist, hvis du allerede har fyldt sunde varer i kurven.

Kvit cigaretterne – eller skift dem ud med en e-cigaret

Du kan spare virkelig mange penge, hvis du dropper cigaretterne. Det kan være svært, imens du er studerende, fordi der ofte er noget socialt forbundet med cigaretterne. Har du alt for svært ved det, kan du skifte dem ud med en e-cigaret med dertilhørende e-juice. Det er billigere, og du kan altid sige til dig selv, at det kun er midlertidigt, indtil du har styr på rygetrangen og derfor kan lægge din e-cigaret på hylden for good.

Drop nu de dyre Apple-produkter

Mange studerende brokker sig over, at de ikke har råd til fornøjelse. Alligevel tager de noter på den nyeste MacBook Pro og har en iPhone som tro følgesvend. Ikke just billige produkter. Drop dem. Du får meget mere for pengene, hvis du køber Windows og Android-alternativer i stedet for at være en Apple-snob. Når du får et arbejde og begynder at tjene rigtige penge, kan du springe ud som Apple-evangelist.

EFTERLAD ET SVAR