Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Som studerende har du ikke det store økonomiske råderum. Det handler altså om at holde tungen lige i munden, hvis man vil klare sig igennem måneden uden minus på kontoen. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du skærer de dummeste udgifter fra.

Kvit cigaretterne

Der er ingen post i budgettet, der er så ærgerlig som cigaretter. Man får ikke noget ud af dem, andet end at styrke sin afhængighed hver gang man tager et sug. Hvis du ikke føler, du kan stoppe, kan du konsultere din læge, som kan hjælpe dig. Du kan også forsøge med forskellige hjælpemidler. Eksempelvis en e-cigaret. Husk dog på, at du ikke skal anvende den som en erstatning men et supplement til at stoppe med at ryge.

Find et andet abonnement

Der er ingen grund til at blive hos det samme teleselskab, som du altid har haft. Hvis der er en anden løsning, der er billigere, skal du bare skifte. Du behøver ikke at være en loyal kunde, medmindre der er nogle fordele ved det.

Du kan finde adskillige prissammenligningstjenester på nettet, hvor du kan sammenligne de forskellige abonnementer. Det er en god idé at gøre, så du kan danne dig et overblik over de billigste teleselskaber.

Drop de sene byture

Byture er en dyr post, og bliver de sene, bruger man ofte for mange penge. Det kan være, at du bliver den gavmilde type, der giver en omgang til alle gutterne? Det er ikke det værd dagen efter. I hvert fald ikke, hvis det betyder, at man skal leve på pasta og ketchup resten af måneden for at få budgettet til at holde.

Drop derfor de sene byture. Tag i stedet til privatfest, hvis du skal have styret din partytrang. Her bruger man ikke lige så mange penge — og skal du i byen, så tag kontanter med, så du har et overblik over, hvor mange penge du bruger.

 

EFTERLAD ET SVAR