Sådan bliver du klar til livet efter studiet

0
371

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man pludselig er færdiguddannet og man forlader de trygge rammer fra ens uddannelsesinstitution er der pludselig mange ting man skal til at tage stilling til og mange ting som man selv skal til at sørge for. Det kan være en stor omvæltning at gå fra at være studerende til lige pludselig at være færdiguddannet. Derfor har vi her samlet en række tips du kan bruge til at overleve overgangen så godt som muligt.

Vær ikke kræsen i din jobsøgen

Når man er færdiguddannet, vil man helst i gang med at arbejde med ens drømmejob og det man har brugt nogle år på at uddanne sig som. Men det kan som du nok også vil opdage, være svært at få lige præcis det job, man gerne vil have. Men af den grund skal du ikke begynde at blive kræsen og sige nej til en række andre jobs, der kan give dig en fod indenfor på jobmarkedet og give dig brugbar erfaring i din rejse mod dit drømmejob. Når man er færdiguddannet, er man ikke færdig med at lære. Du har mange år tilbage på arbejdsmarkedet og du har stadig meget tilbage du skal lære.

Meld dig ind i en fagforening og a-kasse

Selvom det kan være som mange penge at bruge på ”ingenting” når man er færdiguddannet og måske står med en løn som nyuddannet så er det penge godt givet ud. Man er i en risikabel situation som nyuddannet og derfor er man oftest en af de nemmere at fyre. Derfor vil det være ærgerligt at gå helt ned på en kontanthjælp. En a-kasse vil sørge for at du opretholder en minimumsindkomst på dagpengesatsen. Det kan være svært at finde rundt i junglen af a-kasser, derfor kan du finde en oversigt over de forskellige a-kasser her. En fagforening kan, både mens du er i arbejde eller mens du er arbejdsløs, hjælpe dig med at give dig ny viden og hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor er det penge godt givet ud, og husk at selvom det kan virke som mange penge, så er både fagforening og a-kasse fradragsberettiget, så derfor er den reelle udgift for dig langt lavere end hvad der fremgår af hjemmesiden.

EFTERLAD ET SVAR