Pas på dig selv i eksamensperioden

0
609

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ikke længe siden, at der var semesterstart på mange udannelsessteder. Alligevel begynder eksamensperioden allerede at nærme sig med hastige skridt, og der går ikke længe inden man skal begynde at læse op til at skulle en tur til det grønne bord.

Et gammelt ordsprog siger, at eksamen er den flittige elevs fest, da det er her man får mulighed for at vise sine færdigheder, og har man fulgt med i forelæsningerne og læst op på pensum, vil de fleste da heller ikke have nogen problemer med at blive testet i det – har man ikke fulgt op, er det naturligvis en helt anden snak.

Problemer med stress pga eksamen?

Hvis du hører til blandt de sidste, er der ikke så meget andet at gøre, end at begynde at læse, ellers vil du nok altid være bekymret. Der er dog også mange studerende, der har problemer med nervøsitet i slem grad i forbindelse med eksamen. Det er svært at sige, hvorfor nogen rammes så hårdt at nervøsitet, men det er svært at kurere.

Der er nogen der rammes så hårdt at nervøsitet, at de får hjertebanken, og skal have medicin for at kontrollere det. For mange kan denne nervøsitet være ødelæggende for deres studiegang, da de ikke får de karakterer, der har fortjent, da nervøsiteten overtager det og ødelægger deres eksamen.

For andre kan det udlyse stress, som kan blive et endnu større problem, og i sidste ende betyde, at man kan have problemer med at gennemføre en uddannelse.

Heldigvis er der løsninger til problemet. Gennem terapi er der mange, der kan få styr på nervøsiteten, ved at få snakket ud om problemet, da det ofte bunder i noget der ikke er bearbejdet psykisk. Der er også mange, der stor succes med at bruge akupunktur i mod det. Du kan læse mere om akupunktur her.

Pas på dig selv når du har travlt

Generelt skal du som studerende passe på dig selv i eksamensperioder. Det er stressedende og det kan være nervepirrende. Sørg for at vær på forkant med tingene i stedet for at have tusindvis af sider, der skal læses op på kort tid.

Generelt er det en rigtig god ide, at sørge for at tænke på eksamensperioden længe inden den kommer – så går det lettere.

 

EFTERLAD ET SVAR