Overvejer du at blive freelancer?

0
244

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er flere og flere mennesker, der i dag siger deres faste 37-timers job op for at arbejde freelance. Men hvad er egentlig fordelene ved at arbejde på denne måde? Her får du lidt mere at vide om freelance-livsstilen og et par gode tips til at lykkes med den.

Passion over praktik

Mange i den ældre generation ville måske synes, at det er fuldstændigt tåbeligt at sige et fast job op for at bevæge sig ud i den usikre freelance-verden, men der er en grund til at flere og flere tager springet og gør det. En stor del af grunden bygger på lyst. Nemlig lysten til at arbejde med det, man er passioneret omkring. Er man havnet i en branche, der måske ikke er helt det, man drømte om, så kan det virke meget tillokkende at prøve kræfter med det, man elsker at lave.

Det er selvfølgelig aldrig klogt at springe hovedkulds ud i freelanceopgaver, man ikke aner noget om, men man kan starte med at dyppe tæerne og prøve kræfter med nogle få opgaver, mens man stadig har et studie eller et fast arbejde. På den måde kan man se, om der er efterspørgsel på lige netop den opgave, man kan levere.

Frihed i arbejdet

En af de helt store fordele ved at arbejde som freelancer er, at man i høj grad har muligheden for at tilrettelægge sin egen arbejdstid. Man er ikke bundet af 37 timer på en kontorstol i et neonoplyst storrumskontor, og man slipper måske for at skulle pendle til og fra en arbejdsplads hver dag.

Mange freelancere skal kun bruge deres computer til at arbejde, så de kan nemt arbejde hjemme og passe tandlægetider og frisøraftaler ind i deres hverdag uden at skulle tage en fridag. På den måde er de også hjemme til at tage imod håndværkere og for eksempel arrangere skorstensfejning eller vinduespolering i deres egen bolig.

Derudover har man måske endda mulighed for at tage sit arbejde med til udlandet, så man kan kombinere ferie og kulturelle oplevelser med arbejdet. Der er altså en høj grad af fleksibilitet som man bare ikke ser i ret mange faste jobs. Man kan ligeledes arbejde på stort set alle tider af døgnet, så uanset om man er morgenfrisk eller en regulær natteugle, kan man få arbejde fra hånden.

Mulighederne er mange

Men lige så tillokkende som freelance-livet kan lyde, lige så forvirrende kan det også virke. For hvordan finder man arbejde? Og hvad laver man egentlig? Svaret er både enkelt og meget kompliceret. Man kan nemlig arbejde med næsten hvad som helst. Har man en passion for fitness og træning, men elsker samtidig at lave regnskaber, kan man tage en personlig træner uddannelse og kombinere det med et deltidsjob som bogholder. Og det er bare én af mange tusind muligheder.

Denne livsstil er oplagt for mennesker, der har mere end én passion og som gerne vil kombinere disse til at skabe et unikt og udfordrende arbejdsliv. Man kan selvfølgelig også vælge at fokusere på et enkelt arbejdsområde og dedikere sig fuldt ud til dette. Uanset hvordan man sammensætter det, er der en utrolig frihed og fleksibilitet i livet som freelancer.

EFTERLAD ET SVAR