Hvorfor have bilkørekort som studerende?

0
451

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange studerende fravælger kørekortet til bilen, da de i stedet flytter til byen hvor uddannelsesinstitutionen ligger og derfor nemt kan tage cyklen eller offentlig transport. Disse studerende mener måske, det er irrelevant at have en bil og at kørekortet kan vente til de er færdige med studiet. Det er dog ikke alle studerende der kan eller vil flytte fra hjemegnen, disse studerende kaldes for pendlere.

Livet som pendler

Det er ikke altid nemt at være pendler, især når man fravælger kørekort til bil. Uden bil er pendleren hundrede procent afhængig af offentlig transport, når det altså ikke er muligt at få et lift. Men det er altså lige smart at sætte sin lid til offentlig transport, da det jo efterhånden er en naturlov, at DSB er forsinket, og man heller ikke altid kan regne med de lokale busser. Når man som studerende er afhængig af at kunne komme til undervisning tidsnok og bruge sin tid optimalt, så skal man kunne regne med sit transportmiddel.

Frihed til at bo hvor man vil

Selvom det er en trend som ung studerende at bo i indre by, så er det ikke alle som foretrækker dette. Nogle studerende foretrækker at bo ude på landet hvor, der er stille og roligt. Men hvis man ønsker at bo ude på landet, hvor der måske heller ikke er mulighed for offentlig transport, så vil bilen være en godt alternativ.

Fremtidssikret

Uanset om man har brug for et bilkørekort lige nu og her som studerende, vil man næsten med garanti skulle bruge en bil senere henne i sit arbejdsliv. Et kørekort kan blive nødvendigt, hvis man får arbejde udenbys men ikke ønsker at flytte, eller hvis man får et job der kræver man kan køre bil. Dette er også relevant, hvis man får et studiejob i mens man studere. Et job i mens man studere kan kræve man er fleksibel, hvilket en bil vil kunne sikre.

 

EFTERLAD ET SVAR