Hvad koster det at få et barn?

0
636

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange fordele ved at få et barn mens man studerer. Når man er studerende er det lettere at tilrettelægge sin tid, og dermed kan det ofte være lige knap så besværligt at få en dagligdag til at hænge sammen. Der er samtidig mange økonomiske fordele ved at få et barn som studerende.

SU bliver væsentligt forhøjet, der er mange tilskud i forbindelse med børnepasning og meget andet. Samtidig er man som studerende ikke vant til at tjene så mange penge, så at skulle på barsel har ikke den helt store økonomiske ændring, i forhold til hvis man tjener 400.000 om året eller mere.

Det er let at tage barsel i sine studier, man kommer naturligvis på nogle andre hold efterfølgende, men der er ikke en arbejdsgiver, som man skal til hensyn til.

Det betyder dog ikke, at det er billigt at få et barn. For selvom der kan være økonomiske fordele ved det, så er der også mange omkostninger forbundet med det. Og selvom man er studerende bliver det ikke billigere at købe barnevogne, tøj, bleer, mad og alle de andre ting, som skal betales uanset hvad.

Det er ikke lavet helt præcise udregninger for hvad det koster at få et barn, men der er lavet mange små tommelfingerregler, eksempelvis at et barn koster omkring en million fra det er 0 til det er 18 år, og at det koster omkring 30.000 i ting der skal anskaffes omkring barnets fødsels, hvilket dækker barnevogn, seng, og alle de små anskaffelser der følger med i kølvandet på en familieforøgelse.

Lige som så meget andet her i livet, så er omkostningerne variable fra person til person og familie til familie. Der er nogen der hele tiden vil have det nyeste af det nye og det bedste af det bedste, mens andre sagtens kan nøjes med noget, der har været brugt før og er fint tilfredse med sidste års nyeste skrig inden for børnetøj.

Generelt skal man huske på, at det koster mange penge at få et barn, men hvad man mister i penge får man tifoldigt tilbage i kærlighed.

Gode links

  • SU.dk – regler og satser om det at få børn
  • Borger.dk – regler om børnepenge og diverse ydelser
  • Naturebaby.dk – alt i børnetøj og lignende
  • www.”dinkommune”.dk oversigt over dagplejer og vuggestuer

 

EFTERLAD ET SVAR