Guide: Sådan vælger du den rigtige uddannelse

0
637

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Efter regeringen har vedtaget, at det ikke er muligt at tage sin uddannelse om, når først man har valgt én, er det vigtigere end nogensinde før, at vi vælger rigtigt til at starte med. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du vælger den rigtige uddannelse.

Tag til info- og introduktionsmøder

På de fleste uddannelser bliver der afholdt forskellige introduktionsmøder, som du kan deltage i, hvis du vil have et indblik i, hvordan det er at studere på den givne uddannelse. Det er altid en god idé at deltage i sådanne møder, hvis du vil være sikker på, at du ikke kommer til at vælge forkert – hvis der er noget, der ikke er, som du gerne vil have det, er det bedre at vente med at søge ind på en uddannelse.

Tag på højskole, inden du vælger

På en højskole har du rig mulighed for at fordybe dig i et emne, der interesserer dig. Det kan du lære meget af – og du har især mulighed for at afprøve, om det emne, du interesserer dig for, er noget, du gerne vil gøre til en levevej. På den måde behøver du ikke at søge ind på en af de uddannelser, der tilbydes af regeringen. Det kræver dog, at du har penge til at søge ind på den højskole, du ønsker.

Gå målrettet efter din førsteprioritet

Når du søger ind på en uddannelse, bliver du bedt om at vælge, hvilken uddannelse, du helst vild ind på, i prioriteret rækkefølge. Det betyder, at du kan risikere at komme ind på en uddannelse, du i virkeligheden ikke brænder 100 procent for. Er det tilfældet, vil det være bedre at vente til næste år med at søge ind igen. I mellemtiden kan du finpudse din kunnen, så du har bedre chancer for at komme ind næste år.

Hvis du har svært ved at finde en uddannelse, der passer til dig, kan du tage et kig på Finduddannelse.dk, hvor du blandt andet finder en uddannelsesguide.

EFTERLAD ET SVAR