Guide: Sådan finder du den perfekte studiecomputer

0
663

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Som studerende er det helt essentielt, at du har en computer til at skrive opgaver, tage noget og generelt følge med i studielivet. Det er dog en dyr affære at skulle erhverve sig en computer, så derfor får du her et par gode råd til, hvilken computer du skal købe, samt hvordan du kan skære lidt procenter af prisen.

Vær på vagt over for ‘gode tilbud’

Når sæsonen nærmer sig studiestart, så ved forretningerne godt, at det også er sæson for køb af nye studiecomputere. Derfor bugner markedet også med ‘super gode tilbud’, men her er det vigtigt, at du er på vagt.

Nogle af tilbuddene er uden tvivl helt reelle, men det er vigtigt, at du vælger den rigtige computer i første forsøg, og det kræver altså, at du har helt styr på, hvad du har brug for — og hvad du ikke har brug for, selvfølgelig.

Lad dig derfor ikke narre af skiltning med ‘superkraftig processor’, ‘masser af plads på harddisken’ eller et ‘kraftigt grafikkort’ — tag dem i stedet med et gran salt, så du ikke ender med at købe katten i sækken.

Vær opmærksom på, at den butik, du handler med, er til at stole på. Kig derfor efter webshops med det danske e-mærke, som er din garanti for, at butikkerne overholder de strenge krav, der opstilles for at blive certificeret med e-mærket.

3 gode studiecomputere

Acer Aspire ES1 11,6″ — En fin, lille studiecomputer, som du med fordel kan anvende, når du skal skrive rapporter og tage noter. Dog er den en smule lille, så hvis du vil have en større skærm, skal du nok kigge efter en anden computer, da denne kun fås i 11,6″ samt 15″. Sidstnævnte bliver en smule stort at have med i tasken. Prisen ligger på omkring 2.000 kr., hvorfor den ikke springer studiebudgettet.

HP Pavillion X360 — Fin computer, som kan lidt mere end Acer’en, og derfor egner sig godt til at skrive længere rapporter på. Desuden kan den også bruges uden for studiet — eksempelvis til streaming. Skærmen kan tages af, så den kan anvendes som tablet, hvilket også kan være en fordel i studieregi. Prisen er på omkring 3.000 kr., hvilket heller ikke springer budgettet for en studerende.

MacBook Pro — MacBook lancerer snart deres nyeste MacBook Pro, hvorfor det må forventes, at den nuværende model vil falde i pris. Det er stadig ikke en billig computer, men den vil kunne anvendes til alle formål — både på studiet, men også derhjemme. Prisen ligger på mellem 8.000 – 15.000 kr., og den ligger altså i den høje ende af budgettet, men så får du også en computer, der kan klare næsten alle opgaver.

 

 

EFTERLAD ET SVAR