Brug skærmbriller til din studielæsning

0
221
Brug skærmbriller til din studielæsning

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Nu er det langt om længe ved at være tid til sommerferie, og det betyder samtidig, at du er ved at være færdig med dine eksaminer for dette års semester. Måske er de din(e) sidste eksaminer nogensinde, som blot venter på at blive afleveret. De fleste af os kender – eller om ikke andet kan huske – følelsen af at få afleveret en opgave eller eksamen. Det er en befriende følelse, og man kan langt om længe begynde at rette ryggen ud og dreje nakken på ny. De fleste sidder som bekendt med nakken bøjet over deres tunge bøger eller deres computerskærm.

Og netop det med computeren er vigtigt, da alt, alt for mange unge mennesker bruger tilsvarende alt for mange timer foran deres elektroniske skærme. Hvad der normalt er godt – altså at læse til eksamen – kan lige pludselig blive skadeligt for de, som ikke tænker sig om. Blåt lys for skærmene er nemlig ikke godt for øjnene, og med for meget lys, kan de gå ind og påvirke søvnen og dermed også koncentrationen på sigt. For at få bugt med al denne dårlige belysning, kan man gøre flere ting. Et er at slukke for sine devices, hvilket ikke er en mulighed for de fleste. Et andet bud er at investere i et par skærmbriller, som kan reflektere blåt lys fra.

Skærmbriller er et produkt, der kan fås i mere eller mindre alle prisklasser. Der er de helt dyre modeller, som kan koste en bondegård, hvis du både ønsker et stel i særligt design eller brand. Hvis du ydermere ønsker et par skærmbriller med styrke, så begynde taxameteret at tælle. Og det kan altså tælle rigtig hurtigt, hvis du først begynder at krydse ting af på ønskelisten. Vi anbefaler derfor, du lige får undersøgt mulighederne først og måske starte med et par billige studievenlige briller.

EFTERLAD ET SVAR