Ved du hvad Danmarks længste ord er?

0
635

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I alle lande er det muligt at få optaget det givne lands længste ord i Guinness Rekordbog. Der er dog visse regler, som man skal overholde for, at ordet tæller.

Mange mennesker kan gå rundt og spekulere i, hvor lange ord det er muligt for dem at opfinde.

På mange sprog – inkl. det danske – benytter man sig af sammensatte substantiver, og hermed er det muligt at danne utroligt lange ord rimelig hurtigt. Her er der dog lavet nogle regler bl.a. i forhold til, at det længste ord skal være et ord, som rent faktisk giver en form for mening.

Danmarks længste ord

Kender du Danmarks længste ord? Danmarks længste ord er speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Dette er et ord på hele 51 bogstaver. Kan du udtale ordet? Nogle synes, det kan blive et lidt kringlet ord at udtale, men ordet bliver faktisk i nogle faglige sammenhænge benyttet. Det er altså ikke et ord, som bare er blevet opfundet for, at det skulle være langt.

Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode har i en rum tid været Danmarks længste ord, og der er i teorien flere generationer, som kan have haft glæde af at benytte ordet i virkeligheden. Dog er dette nok ikke noget, som sker så ofte igen.

Reglerne må overholdes

Der er visse regler, som må overholdes, for at et ord kan blive godkendt som et lands længste ord. Blandt andet er der en regel omkring, at ordet rent faktisk skal blive benyttet i virkeligheden. Med Danmarks længste ord benyttes dette i visse faglige sammenhænge.

Det duer altså ikke med et ord, som i realiteten bare er noget vrøvl. Dette kan man nemlig hurtigt komme ud for, når man sammensætter en masse substantiver. Ordet skal have en mening, og det skal bruges jævnligt i virkeligheden for at blive godkendt.

EFTERLAD ET SVAR