Tip: Sådan klarer du dig bedre gennem eksamen

0
716
druesukker

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du er studerende, ved du om nogen, at eksamen kan være svær at komme gennem. Selvom ordsproget lyder, at eksamen er den flittige studerendes festdag, kan man stadig have brug for et par tips til, hvordan man lettest kommer gennem eksamen med et godt resultat.

Forberede er altafgørende

Du har højest sandsynligt hørt den før, men det er rigtigt. Hvis du vil klare dig godt til eksamen, er du nødt til at forberede dig. Det er de færreste, der kan klare sig gennem, hvis de ikke har åbnet en bog og udnyttet læseferien fornuftigt. Der er naturligvis mange måder at forberede sig på. Nogen skriver noter løbende gennem semesteret, mens andre har brug for at samle det i læseferien, så det hele er opfrisket. Du skal gøre det, der virker bedst for dig, og det ved du kun, når du har prøvet det af.

Skru op for energien

Når du skal præstere, hvad enten der er tale om en eksamen, et oplæg eller noget helt tredje, er det vigtigt, at du sørger for, at kroppen får den energi, den har brug for. Det gør du for eksempel ved at spise godt dagen forinden og på selve eksamensdagen. Spis for eksempel en stor stål havregryn og drik en friskpresset juice, som indeholder en masse vitaminer. Når du har sørget for at spise en solid morgenmad, kan du med fordel overveje at indtage koffein, som kan hjælpe dig med at forbedre din præstation. Hvis du kan lide kaffe, så bryg en stærk kop og nyd energien. Hvis du ikke er kaffe-elsker, så snup en energidrik. Det vil hjælpe dig til at kvikke op og bedre kunne overskue situationen. Hvis du ved, at du hurtigt kan gå sukkerkold og har brug for en stigning i blodsukkeret inden eksamen eller under forberedelsen, så sørg for at have druesukker i lommen. Du kan blandt andet købe druesukker her.

De er også mennesker

Når du går til eksamen, er det helt normalt at være nervøs. Men husk dig selv på, at eksaminatorerne også er mennesker. De har højest sandsynligt prøvet lignende situationer mange gange før, og de ved, at det kan være nervepirrende at blive vurderet, målt og vejet. Husk også at formålet for din underviser er, at få så mange elever som muligt godt gennem eksamen.

EFTERLAD ET SVAR