Spar penge: Sådan skruer du ned for budgettet som studerende

0
445

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når du er studerende, er der mange udgifter, som kan vælte budgettet. Det handler derfor om at opbygge nogle sunde forbrugsvaner, som kan retfærdiggøres, når måneden er omme. Du skal sikre dig, at du ikke går i minus, så dine indtægter rent faktisk dækker dine udgifter.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skruer ned for forbruget, så du sikrer dig, at du har penge til det, der rent faktisk er vigtigt, når man er studerende, får du herunder en række gode tips. Og bare rolig – du behøver ikke at sænke livskvaliteten for at leve sparsomt.

Skær ned for de dumme udgifter

Der er mange udgifter, når man er studerende. Der skal købes mad, betales husleje, og så skal der indkøbes ting til studiet. Det gælder bøger, elektronik og lignende. Der er dog også dumme udgifter, som du nemt kan skære fra.

Du går garanteret meget i byen, hvis du er studerende, og her er der stor risiko for, at du smider dine nøgler væk. Det kan derfor være en god idé at få lavet en ekstranøgle, så du slipper for udgifterne til oplukning af din dør af en låsesmed. Hvis du alligevel er ude for, at du er låst ude af din bolig, kan du kontakte en låsesmed i Kokkedal her.

Desuden bør du sørge for at betale dine regninger, så snart du får dem, så der ikke kommer unødvendige gebyrer på, fordi du har betalt for sent.

Læg en madplan

Selvom du sikkert ikke spiser alt for overdådigt, imens du er studerende, er det en god idé at udarbejde en madplan. Her får du mulighed for at købe ind til længere tid ad gangen, så du ikke skal ned og handle hver dag. Det er typisk de impulsive køb, der vælter budgettet.

Herudover skal du fokusere på at sammensætte en menu, hvor du kan gøre brug af de ingredienser, du brugte i gårsdagens ret. Det gør det både nemmere og billigere at lave mad – og så kan du faktisk få råd til at kokkerere nogle retter, som du ikke havde råd til før, hvis du tænker dig om.

EFTERLAD ET SVAR