Spar penge med en madplan

0
1210
Skriv madplanen op på en tavle

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når det kommer til at spare penge, er madplaner et af de mest almindelige tips. Oven på mange år med økonomisk overflod er nogle af de gamle dyder fra vores bedsteforældres tid begyndt at vende tilbage. Og det er altså simple tricks som madplaner, ugentligt budget og restemad, der virker. Men hvordan laver du en madplan, og hvordan skal den hjælpe på budgettet?

Grundreglen er enkelhed

Når du skal lave en madplan, handler det først og fremmest om at gøre det nemt. Du skal være tryg ved retterne, have ingredienserne ved hånden og overskud til madlavningen. Derfor skal du være meget realistisk, når du lægger planen.

Det er også en god idé at skrive planen op på en tavle i køkkenet eller lignende, så du bliver mindet om den. At skrive planen på en synlig tavle hjælper både til at holde dig motiveret til at følge planen, og du kan glæde dig til aftenens menu. Bor I flere sammen er en tavle også den nemmeste måde at dele informationen på, og alle kan hele tiden se, hvad der er på aftenens menu.

Udnyt resterne

Hemmeligheden bag en madplan er, at du udnytter resterne. Det betyder, at du kan købe stort ind og bruge varerne på forskellige måder. Især hvis man bor alene, er det ofte svært at få brugt alt maden, men med en klar plan er det intet problem. Selv hvis du har fået købt en stor pose af den samme grøntsag, kan det ofte hakkes eller rives og bruges i utallige retter resten af ugen.

Når du har lagt din plan, undgår du, at en bestemt vare strander i køleskabet. Du har nemlig allerede en plan for den. Nogle råvarer er naturligvis nemmere at få til at passe ind, men med lidt kreativitet kan det sagtens lykkes. Det samme gælder i øvrigt for færdigtilberedte elementer, som du kan genbruge. For eksempel kan en kød- eller grøntsagssovs bruges i en lang række retter.

EFTERLAD ET SVAR