Skriv den gode ansøgning og beløn dig selv med drømmejobbet

0
1376
Den gode jobansøgning

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Måske er du i fuld gang med din uddannelse men søger et studiejob, som danner broen mellem teori og praksis. Det er både en fordel for dig selv, fordi du bliver en dygtigere kandidat, men det er i særdeleshed også en fordel for dit CV, fordi det gør dig mere attraktiv som fremtidig medarbejder. Her kommer et par tips til at skrive den gode ansøgning.

Få hjælp udefra

Det kan nogle gange være rigtig svært at sætte ord på sine egne kompetencer, men det er utroligt vigtigt, at du øver dig i det, for det er lige netop det, din fremtidige arbejdsgiver er interesseret i at høre. Øvelsen går ud på, at du sætter dig ned med en blok papir og en kuglepind og prøve at skrive ned, hvad du er god tid. Du kan med fordel søge hjælp hos familie og venner, som kender dig godt og derfor kan hjælpe med at sætte ord på dine kompetencer. Hvis det generelt falder dig svært at skulle formulere dig på skrift, kan du overveje, om du skal have professionel hjælp til at skrive din jobansøgning. Hvis du gør det, er du sikker på, at dine muligheder er optimale i forhold til at blive kaldt til en samtale. Læs mere her.

Læs korrektur

Det betyder rigtig meget, at en tekst ikke er fyldt med stavefej og kommateringsfejl, fordi det gør læseoplevelsen dårlig. Det kan ligeledes virke lidt sjusket, fordi de fleste fejl kan minimeres, hvis du tager dig tid til at læse ansøgningen godt igennem. Man kan hurtigt komme til at stirre sig blind på sin egen tekst, og rådet lyder derfor på, at du læser din opgave baglæns. På den måde er du sikker på, at du opdager eventuelle stavefejl.

Søg bredt

De gode jobs hænger ikke på træerne, og der er som udgangspunkt altid mange ansøgere. Du skal derfor ikke regne med, at du ved første ansøgning bliver kaldt til samtale. Det sidste råd lyder derfor på, at du skal søge bredt – også gerne stillinger, som dit niveau ikke nødvendigvis rækker til.

EFTERLAD ET SVAR