Sådan bor du billigere i Århus

0
1107
Spar penge på din studiebolig

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Århus er Danmarks andenstørste by og studieby, og hvert år flytter tusindvis af nye studerende til byen. Derfor er det ikke helt nemt at finde en god lejlighed, som er til at betale. Derfor ender mange studerende enten i dårlige eller ligefrem ulovlige boliger, eller de betaler overpris for et lille værelse. Derfor får du her et par tips til, hvordan du kan spare en lille smule på dine boligudgifter.

Brug et lagerhotel til dit rod

Mange af os samler alt muligt skrammel og ragelse i vores hjem. Selvom du ikke har boet der særligt længe, har du formentlig slæbt alt muligt med fra dit tidligere hjem. Og det betyder, at du betaler en hel masse husleje for at opbevare ting, uden at du egentlig får noget ud af den ekstra plads.

Det er meget billigere at leje sig ind på et lagerhotel, end at bruge sine dyre kvadratmeter på gammelt rod. Hvis du ikke vil smide dine ting ud, kan du derfor bruge et lagerhotel. Her kan du for en relativt billig penge opbevare gamle barndomsminder, det store vintertøj og dine ekstra stole. Det betyder, at du ikke behøver en lige så stor lejlighed, og dermed kan du altså nemt spare mange penge på huslejen. Der findes flere lagerhoteller centralt i Århus, så du kan nemt komme til dine ting, hvis du får brug for dem.

Få en roomie

Ja, denne her siger næsten sig selv. Og den duer selvfølgelig kun, hvis du har mere end ét rum i din lejlighed. Men den skal nævnes alligevel, for det er faktisk et af de steder, hvor du kan spare rigtig mange penge.

Du behøver ikke engang have en roomie hele tiden for at spare penge. Hvis du for eksempel bor alene halvdelen af året, er din husleje kun 75 % af, hvad den ville have været, hvis du boede alene hele året. Du kan også tjene lidt ekstra penge på at leje din egen seng ud på AirBnB, når du er hjemme ved dine forældre eller bare sover et andet sted. Der er relativt mange turister i Århus – også bare danskere på weekendtur – så her er der en fin skilling at tjene. Du skal blot være opmærksom på, om det er tilladt at leje din lejlighed ud.

EFTERLAD ET SVAR