Så vigtig er din rolle som tutor

0
1022
Nye studerende skal have den bedste start

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Studiestarten for landets videregående uddannelser nærmer sig med hastige skridt. Det betyder, at mange unge mennesker – forhåbentligt – glæder sig til at starte op på det studie, de for nyligt har fået besked om at være kommet ind på. Det betyder også, at studerende på landets uddannelser står klar til at tage imod de nye studerende og give dem en fantastisk start. Er du tutor? Så kan du her læse, hvor stor en forskel dit arbejde gør.

Tutorer byder velkommen

At starte op på et studie kan være en smule uoverskueligt og overvældende. Mange er flyttet til en ny by, og kender måske slet ikke nogen. Derfor er det rart at have nogen til at introducere en til de uvante omgivelser. Som tutor byder du dem velkommen – ikke kun til et nyt studie, men også til en ny by og de muligheder den har. Den information og de tips, du kommer med, bliver typisk modtaget med kyshånd, og det skaber en vis tryghed at være i kontakt med personer, som ved meget om både studiet og byen.

Skabe sammenhold

En af tutorenes vigtigste opgaver er at skabe sammenhold mellem de nye studerende. I jeres tutorstab har I med garanti planlagt en række lege og aktiviteter, der skal få tungen på gled og give dem lidt at grin af. Et godt tip er dog at sørge for de mest optimale rammer for aktiviteterne. Hvis der er mange studerende, kan det være en fordel at investere i lydudstyr, så I er sikre på, at alle kan høre, hvad der bliver sagt. Mange vælger en megafon, da den er mobil og nem at anvende. Hvis I ikke allerede har en megafon kan I se udvalget her.

Den bedste start

Alt i alt er tutornes funktion og formål at danne et godt fagligt og socialt fundament, som de nye studerende efterfølgende kan bygge videre på. Isen er brudt, tonen er lagt, og de er klar til for alvor at tage hul på livet som studerende. Derfor er jeres arbejde værdifuldt og relevant.

EFTERLAD ET SVAR