Psykisk sygdom sætter ikke altid en stopper for videre uddannelse

0
761

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Psykiske lidelser er desværre ofte et tabulagt emne, da det ikke altid er muligt at se om folk har en psykisk lidelse. Psykiske lidelser er desuden meget individuelle, og folk reagerer derfor meget forskelligt. Men selvom psykiske lidelser er meget alvorlige og nogle gange livstruende, så er det desværre en normal misforståelse, når folk tror, at mennesker med psykiske lidelser aldrig kan blive raske eller i det mindste lære, hvordan de håndtere deres tilstand i sådan en grad, at de kan leve et næsten helt normalt liv. Med den rette behandling og med støtte fra pårørende kan psykisk syge nemlig godt få et godt liv. Derfor skal man heller ikke tro, at ens chancer for at få en uddannelse og en karriere er væk, hvis man bliver diagnoseret med en psykisk sygdom.

Opdag tegnene i tide

En de helt store ulemper ved at psykiske lidelser for mange er et tabulagt emne, er at mange ikke tør at nævne det, hvis man enten selv oplever symptomerne eller ser dem ved en ven. Det er dog vigtigt, at man siger til i tide, da det kun bliver værre jo længere, man ikke får hjælp.

Få den rigtige behandling

Et af de største skridt i processen er at erkende, at man har en psykisk lidelse, og først der kan man for alvor få den rigtige behandling. Det er meget forskelligt fra person til person og hvilken lidelse man har, når det kommer til hvilken behandling man har behov for. Derfor skal man hen et sted, hvor de ansatte er eksperter i at levere den helt rigtige behandling. En god mulighed for mange psykisk syge er at komme på et bosted, hvor de kan få den rette behandling 24/7. Læs mere om et bosted her.  

Fortæl de andre studerende om situationen

Når man har fået sin behandling, og man kan begynde at komme ud i den virkelige verden, er det vigtigt forstå, at der mange gange er en forstørret chance for, at man får et tilbagefald. Derfor er det vigtigt, at man passer på sig selv i alle de situationer, man bringer sig selv i. Man skal derfor fortælle sine medmennesker om ens situation, så de kan hjælpe. Dette gælder også, når man er på en form for uddannelse.

EFTERLAD ET SVAR