Pas på psyken når du studerer

0
517

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At være studerende er for mange en rigtig god tid. Det er forbundet med en tid, hvor man får en masse nye venner, lærer en masse nye ting, og hvis du er som mange danskere er flest måske også fester lidt for meget. Det er dog også mange der ikke oplever det som en dans på roser, der er nemlig rigtig mange studerende der har psykiske lidelser.

Hos nogen opstår lidelserne på grund af studierne, mens det naturligvis også kan være helt andre årsager, der ligger til grund for, at de har ondt i psyken. Det vigtigste at vide, er man ikke er alene, og at der er hjælp at få. En af de ting som mange studerende oplever at få problemer med på grund af studierne er stress. Det kan skyldes det pres, som man oplever der er fra omverdenen og i det fleste tilfælde, det pres man ligger på sig selv. Stres kan være ødelæggende for ens studietid, hvis den tager overhånd.

Stress er sundt – men kun i små doser.

En lille smule stress er nemlig sundt for kroppen og hjernen. Faktisk har hjernen bedst af at få stress i små doser, så stress har fået en lidt for negativ klang. Dette skyldes, at det øjeblik stressen bliver for meget og ens forventninger til sig selv ikke længere lever op til det man kan levere – så opstår der en stresstilstand, der er alt andet end sund.

Er man først i en stresstilstand kan selv de mindste udfordinger virker uoverskuelige, og dette gør det naturligvis meget svært at studere og tilegne sig ny viden såvel som at skrive opgave. Det kan også være helt uoverskueligt at skulle holde en fremlæggelse, da stress også har det med at ramme selvværdet.

Sådan kommer du videre

Hvis du rammes af stress eller begyndende stress, er det værste du kan gøre at ignorere det. Selvfølgelig er der en chance for at det er noget der passerer og forsvinder igen, men risikoen for at det udvikler sig er langt større. I stedet skal du sørge for at få behandling for stress hurtigst muligt. Jo længere du venter, jo sværere bliver det ofte at komme videre i livet. Jo større risiko er der også for, at det kommer til at stjæle for meget fokus og dermed forsinke dit studie.

Du kan naturligvis opsøge uvildige psykologoer og stressterapeuter, ligesom mange uddannelsessteder der tilbyder forskellige former for støtte gennem deres studenterådgivning.

 

EFTERLAD ET SVAR