Ignorer ikke din mentale sundhed: Hvorfor studerende skal se en psykoterapeut

0
363

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ingen hemmelighed, at universitetet kan være hårdt. Udover det faglige, skal eleverne også håndtere,  at få nye venner, bo væk fra hjemmet og styre deres økonomi. Det er ikke underligt, at så mange studerende kæmper med deres mentale helbred. Ifølge undersøgelser har 1 ud af 4 universitetsstuderende en diagnoserbar psykisk sygdom. 

 

På trods af udbredelsen af ​​psykisk sygdom blandt universitetsstuderende, søger mange stadig ikke behandling. Det er der en række årsager til, herunder stigmatiseringen omkring psykisk sygdom og troen på, at terapi kun er for mennesker med “alvorlige” psykiske problemer. Sandheden er dog, at terapi kan være gavnlig for alle, der kæmper med deres mentale sundhed – uanset hvor stort eller lille problemet kan synes. 

Fordelene ved terapi

Der er en række fordele forbundet med at gå i terapi, herunder:

Forbedret mentalt velvære

Undersøgelser har vist, at terapi kan hjælpe med at reducere symptomer på angst og depression. Faktisk fandt en undersøgelse, at kun 8 ugers kognitiv adfærdsterapi var lige så effektiv som antidepressiv til behandling af patienter med mild til moderat depression. Psykoterapeut og hypnose i Roskilde afhjælper en lang række følelsesmæssige udfordringer ved hjælp af hypnoterapi også, så hvis en person er villig til at udforske, er det her, man skal kigge først.

Større livstilfredshed

Folk, der går i terapi, er generelt mere tilfredse med deres liv. I en undersøgelse rapporterede deltagerne at føle sig mere tilfredse med deres forhold, balance mellem arbejde og privatliv og følelse af selvværd efter endt terapi. 

Øgede mestringsevner

Terapi hjælper mennesker med at lære at håndtere stress og svære livsbegivenheder på en sund måde. Dette kan føre til forbedrede stresshåndteringsevner og øget modstandsdygtighed over for modgang. 

Bedre fysisk sundhed

Forbindelsen sind-krop er reel – og det er en af ​​grundene til, at terapi er så gavnlig. Forskning har vist, at terapi kan hjælpe med at forbedre fysiske helbredstilstande som kroniske smerter, hjertesygdomme og mave-tarmproblemer. 

 

Hvis du kæmper med dit mentale helbred, skal du vide, at du ikke er alene – og hjælp er tilgængelig. Tøv ikke med at kontakte en psykoterapeut, hvis du føler dig overvældet eller bare har brug for nogen at tale med. Terapi kan være et utroligt værdifuldt værktøj for studerende (og alle andre!), der ønsker at forbedre deres mentale velbefindende og leve et lykkeligere, sundere liv.

DEL
Tidligere artikelGuides til at passe bilen selv
Næste artikel

EFTERLAD ET SVAR