Ha fokus på opgaven – når du skriver

0
1406

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man er studerende går meget af tiden med at have undervisning og ikke mindst at læse op på stoffet, men det handler i høj grad også ofte om at skrive opgaver. Især ved større opgaver er det meget vigtigt at forholdene omkring dig er i orden, hvis du vil have det bedste resultat.

At skulle skrive en stor opgave handler i høj grad om at komme “in the zone”, hvor man lukker andre ting ude, og udelukkende koncentrerer sig om at skrive og holde sig opdateret på stoffet, og ikke kigger på Facebook, ser sin yndlingsserie, eller laver andet der fjerner fokus fra det det handler om.

Sid godt

Du kender sikkert godt det med, at du sidder og rykker rundt på stolen, fordi du ikke sidder i en god stilling. At blive med at skulle sidde og rykke rundt på en stol kan være meget frustrerende og dræbende for koncentrationen. Køb en god kontorstol (eksempelvis her). De koster lidt mere end de billige i IKEA, men det er pengene værd, og holder desuden i mange år.

Sluk internettet

Den absolut største synder når det kommer til overspringshandlinger og lignende er uden tvivl det store internet, om det så er Snapchat, Instagram, Facebook eller at tjekke din yndlingsblogger eller noget helt femte. Hvis du vil have fuld koncentration er der reelt kun en ting at gøre, og det er at slukke for internettet på din computer (medmindre du bruger det til opgaven) og ikke mindst på din telefon.

En smartphone er generelt ikke noget der hører sammen med opgaveskrivning, og er kun med til at fjerne fokus fra det, det handler om, nemlig at skrive en god opgave, så læg den væk og sørg for du ikke kan se notifikationer og lignende der måtte poppe op.

EFTERLAD ET SVAR