Guide: Sådan finder du den billigste indboforsikring som studerende

0
733

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Som studerende er det værd at spare, hvor man kan. Især forsikringer er en dyr post i studiebudgettet, og derfor får du her en guide til, hvordan du finder den billigste.

Først og fremmest er det vigtigt med en klar definition på, hvad de forskellige typer af forsikringer dækker over. Alle disse kan være en del af din indboforsikring eller skal tilkøbes ved siden af. Overvej kraftigt, hvad du har brug for, hvis du vil tegne en indboforsikring — der er ingen grund til at betale for mere, end man bruger.

Det kan desuden være en god idé at rette henvendelse til en låsesmed, om du bor i København eller provinsen, for at få tjekket din lås. Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis der bliver begået indbrud i dit hjem, og din lås ikke lever op til kravene.

Uheldsforsikringen dækker, hvis du eksempelvis kommer til at spille sodavand i din computer eller taber din mobiltelefon i toilettet. Her er ofte penge at spare, hvis man sammenligner med de dyre forsikringer, du kan tegne igennem din elektronikforhandler eller hos dit teleselskab.

Ansvarsforsikringen er den forsikring, der dækker, når du skal betale erstatning, hvis du eksempelvis har været involveret i en ulykke eller har gjort skade på andres ting.

Elektronikforsikringen træder i kraft, hvis du har elektronik, der endnu ikke er 4 år gammelt og alligevel går i stykker. Den dækker f.eks. tv, tablet, computer, mobiltelefon og hårde hvidevarer.

Meld dig ind i en fagforening for at få billig forsikring

Det er en god idé at melde sig ind i en fagforening, hvis du vil have en billig forsikring, du ikke kan få andre steder. Vær dog opmærksom på, at du ikke skal vælge de fagforsikringer, der koster over 50 kr. om måneden.

Det er generelt billigt at være medlem af fagforeninger som studerende, og derfor bør du ikke betale højt for et medlemskab, du kan få lige så billigt eller billigere andre steder. Husk også, at forsikringen skal tilkøbes ved siden af, men det er typisk også billigt.

EFTERLAD ET SVAR