Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.
Der er ingen tvivl om at studieåret 2020, ikke har være som man har været vant til. Corona har vendt op og ned på hvordan man studerer i dagens Danmark, og i resten af verden for den sags skyld. Fjernundervisning har spillet en gigantisk rolle, og der har har stillet både undervisere og studerende i nogle helt nye situationer, og sat nogle nye krav til begge parter. Men selvom lektionerne har været meget anderledes end tidligere, kommer man ikke unden om at eksamensperioden nærmer sig, selvom semestret nærmest lige er gået i gang.
Sådan forbereder du dig
At skulle gå til eksamen handler om forberedelse. Det bør være gennem hele semestret, men for nogle bliver det i månederne eller ugerne op til. Dette kommer an på hvilken type af studerende man er. Her er et par gode råd til hvordan du forbereder dig.
Noget af det første du skal huske er at holde pauser. Det kan lyde mærkeligt, hvis man du læser alt for meget i et væk, kan hjernen ikke bearbejde det. Så husk at holde pauser med jævne mellemrum, sæt dig med en kop te eller kaffe – Kaffe kan nemlig være din ven. Koffein kan være godt for hjernen, da de har en opkvikkende effekt. Hvis du ikke kan lige kaffe kan du overveje koffeinpiller – det er her helt essentielt at du ikke får for meget koffein, da dette ikke vil have en god effekt, men en smule koffein gavner.
Brug læsegrupper. Nogle læser bedst for sig selv, man det kan være en rigtig god ide at alliere sig med en læsegruppe og på den måde have nogen af spare med. Varier det så du både har tid med læsegrupper og alene.
Sørg for at have tid. Det er ikke sjovt at sidde tre dage før og være uforberedt. Det bedste er være det gennem hele semestret. Sørg for at der er tid til at forberede dig, dette betyder nemlig også at der er tid til overspringshandlinger som er sunde (hvis der er tid) og de førnævnte pauser.
Dyrk motion. Motion er sundt og det er sundt at komme ud røre kroppen, så tænker man bedre og hjernen fungerer bedre.
Eksamensnervøsitet er naturligt og sundt – det er angst ikke.
Man siger jo at eksamen er den flittige elevs fest, og det kan der være noget om. For hvis man er godt forberedt er der god sandsynlighed for at men ikke er så bekymret. Men studerende der har læst hele pensum og fulgt med i alle lektioner og studeret kan også sagtens rammes af angst. Det er normalt og sundt at følge spænding og nervøsitet, men når dette overtages af angst bliver det problematisk.
Udover det åbenlyse ubehag der er ved at være angst for at gå til eksamen, så afspejler det sig også typisk i den præstation man så leverer. Det er svært at tænke klart, hvis man føler et voldsomt ubehag, ved at være i situationen. Det bliver derfor meget svært at leve op til de krav man har til sig selv, og det er hele angstens kerne. Hvis du har store problemer med dette, så kontakt en studievejleder, de kan hjælpe med at få dig i kontakt med de rette personer.