Frygter du også eksamen? Så læs med her!

0
983

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange unge på videregående uddannelser, som oplever at døje med eksamensangst. Det er ærgerligt, for det kan let betyde, at man ikke præsterer det, man ellers har potentiale til.

Der er heldigvis flere tiltag, du selv kan tage, som kan hjælpe dig af med din eksamensangst. Læs med her!

Tænk realistisk – eller tænk på det værste!

Mange oplever eksamensangst, fordi de har så store forventninger til sig selv og deres karakter. Det er en sørgelig tendens, der udspringer fra vores konkurrenceprægede samfund, men det betyder ikke, at du skal bukke under for det!

Karakterer er ikke det vigtigste i verden – og det afspejler ikke altid dig og dine evner – specielt ikke, hvis du lider af eksamensangst.

Det kan derfor hjælpe at tænkte helt realistisk omkring din karakter. Hvis du fx har haft det meget psykisk hårdt under en eksamen, så vær realistisk omkring, at du nok ikke får 12. Det kan også hjælpe at tænke det allerværste: forestil dig, at du dumper! Og mærk så, at det ikke slår dig ihjel. Det er dog ikke en metode, der virker på alle.

Lav vejrtrækningsøvelser inden den mundtlige eksamen

Mange oplever at de mundtlige eksamener er særligt nervepirrende! Det kan derfor hjælpe at lave nogle øvelser, lige inden du går ind! Prøv fx vejrtrækningsøvelsen, hvor du skiftevis trækker vejret ind ad det ene næsebor, mens du holder for andet. Skift derefter side og pust vejret ud af det næsebor, du først holdte for, mens du holder for det andet.

Få hjælp hos en samtaleterapeut

Der er mange råd at hente mod eksamensangst online, men det er ikke altid, at det er tilstrækkeligt, hvis du er meget ramt. Du kan derfor overveje at få behandling af frygt for eksamen, hvis de andre øvelser ikke hjælper.

Samtaleterapi kan hjælpe dig med at få bedre selvtillid og bedre overblik, så du har nemmere ved at gå til eksamen og kan få en karakter, der bedre afspejler dit hårde arbejde. Det kan i den grad betale sig – specielt hvis din angst går ud over dine karakterer!

EFTERLAD ET SVAR