Er det en god idé at få børn, imens du studerer?

0
924

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du har garanteret hørt det før. Vent med at få børn, indtil du er færdig med din uddannelse og har fået et job. Det er uansvarligt at gøre andet. Men passer det nu egentlig også?

Livet som studerende kan være besværligt. Især hvis du har børn. Det er dyrt at have børn, og det kræver en masse planlægning. Men kender du dine rettigheder, kan du faktisk få det hele til at hænge sammen.

Som studerende i Danmark har du nemlig gode muligheder for både at få barsel og økonomisk støtte, hvis du bliver gravid under uddannelsen. Faktisk kan du få mere SU, hvis du får børn under din uddannelse.

Få flere SU-klip per fødsel

Er du kvinde, har du ret til 12 ekstra SU-klip per fødsel. Disse klip kaldes for fødselsklip. Dem kan du få udbetalt, uden du behøver at være studieaktiv. Du kan altså holde barsel i et helt år på almindelig SU-takst.

Som mand får du kun 6 ekstra klip. Har du et studiejob ved siden af, får du også barselsdagpenge oven i de ekstra klip. Kontakt Udbetalibng Danmark for ansøgningsblanketter hertil.

Køb brugt — det kan betale sig

Selvom der er mange goder, hvis du vælger at få børn, imens du er på SU, så er det ikke lutter lagkage. Der er nemlig stadig grænser for, hvor stor en indtægt du kan opnå. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer dine finanser med hård hånd.

Derfor er det også en god idé, hvis du sparer, hvor der spares kan. Det gør du eksempelvis ved at købe brugt. Lad være med at tage en tur i babystormagasinet Babysam, når der skal handles ind. Det kan nemlig hurtigt tømme din pengepung.

Køb ind brugt i stedet. DBA.dk, Gulgratis.dk og Trendsales.dk bugner af alt fra barnevogne og pusleborde til babytøj samt drenge- og pigelegetøj. Meget af det er så godt som nyt.

 

EFTERLAD ET SVAR